Cari Blog Ini

VIRUS X- PENAWAR DENGGI

Kematian akibat denggi meningkat
Oleh Petah Wazzan Iskandar
wazzan@bharian.com.my

2010/11/29

GEORGETOWN: Jumlah kematian akibat demam denggi di seluruh negara sehingga semalam, meningkat 50 kes berbanding tempoh sama tahun lalu, kata Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin.

Beliau yang juga Ketua Pergerakan Puteri UMNO berkata, sehingga semalam 43,477 kes dicatatkan di seluruh negara dengan 128 kematian berbanding tahun lalu iaitu 37,205 kes dengan 78 kematian.
“Selangor mencatatkan jumlah kes denggi tertinggi iaitu 15,520 kes dengan 43 kematian diikuti, Johor, 4,127 kes dengan 11 kematian dan Sarawak, 4,061 kes dengan 14 kematian, manakala Pulau Pinang mencatatkan 1,611 kes dengan enam kematian.
“Negeri paling rendah ialah Wilayah Persekutuan Labuan dengan hanya 17 kes tanpa ada kematian,” katanya.

Beliau ditemui selepas merasmikan Kempen Basic Life Saving Training anjuran Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Bukit Gelugor dan Kolej Kejururawatan Murni (MNC) di Kompleks Belia dan Sukan Batu Uban, di sini, semalam.

Hadir sama, Ketua Puteri UMNO Bukit Gelugor, Idamoerni Zakaria dan Pegawai Eksekutif MNC, Ridzwan Shoib.

Program sehari itu bertujuan memberi pendedahan kepada orang ramai terutama pengusaha taska dan ibu bapa mengenai latihan asas menyelamatkan nyawa di rumah atau pun di mana saja.
Selain ceramah dan latihan fizikal mengenai latihan asas menyelamatkan nyawa, terdapat pameran kesihatan, temu duga terbuka untuk pengambilan pelatih jururawat dengan potongan 50 peratus yuran pendaftaran dan ujian pemeriksaan kesihatan secara percuma yang dikendalikan pelajar kolej.

Rosnah berkata, kementeriannya dimaklumkan sehingga 22 November lalu sebanyak tiga kes kematian dilaporkan di Sibu, Sarawak membabitkan seorang wanita berusia 43 tahun dan seorang lelaki, 22, dari Taman Sri Tulang, Johor Bharu dan seorang lelaki, 24, dari Lintang Maccalum, Pulau Pinang.

MUNGKINKAH INI PENYELESAIANNYA?
VIRUS X.H1N1 ANTIDOTE
VIRUS X PENAWAR ANTI-VIRUS BERTINDAK BAGAIKAN VAKSIN YANG MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI TUBUH-BADAN UNTUK MELAWAN SERANGAN SEBARANG JENIS VIRUS PENYAKIT.
Penawar Serangan Virus Denggi, H1N1, Avian Flu,Chikugunya,Malaria, Taun,kepialu dll :
TERKINI !!!


FORMULASI PAKAR TEMPATAN
DAPATKAN SEGERA
JANGAN BIARKAN ANDA DAN KELUARGA ANDA DIANCAM !!

Kuatkan sistem pertahanan badan anda dengan Virus X (Anti virus)
wm RM50.00 emRM53.50
120 biji-saiz tablet baru

INDIKASI
Diformulasikan khas untuk merangsang sistem imunisasi tubuh badan untuk melawan

sebarang jangkitan virus seperti H1N1, HIV,Hepatitis, Demam Denggi, chikugunya, JE, taun, kepialu, AVIAN flu, demam panas, dan seumpamanya.
DOS ACUTE
DEWASA : 2BIJI 4 KALI SEHARI
PENCEGAHAN : 4 BIJI SEMINGGU SEKALI
KANAK-KANAK: SEPARUH DOS DEWASA

VIRUS X tiada kesan sampingan, tidak memudaratkan walau diambil melebihi sukatan bagaimanapun kadangkala akan berlaku tindakbalas (aggravation) seperti demam yang semakin melarat buat sementara waktu,menandakan tubuh sedang bekerja menyingkir toksin dari badan dan menguatkan sistem pertahanan tubuh. Sekiranya tidak tahan hendaklah
dikurangkan sukatan atau berhenti sementara waktu.

SERANGAN VIRUS PENYAKIT SEMAKIN MENULAR
DAPATKAN PENCEGAHAN & RAWATAN SECARA HOMEOPATI
++TERBUKTI SECARA KLINIKAL ++PERUBATAN DIIKTIRAF W.H.O ++TIADA KESAN SAMPINGAN ++MERAWAT HINGGA KE AKAR UMBI.